Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » В Україні призначили нового начальника Генштабу ЗСУ: хто отримав посаду

В Україні призначили нового начальника Генштабу ЗСУ: хто отримав посаду

В Україні призначили нового начальника Генштабу ЗСУ: хто отримав посаду

Головнокомандувач Олександр Сирський. Фото: Facebook Міноборони України

Новим начальником Генерального Штабу Збройних Сил України призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича. До нього цю посаду обіймав генерал-лейтенант Сергій Шаптала.

Про це повідомляють в Міністерстві оборони України.

Різниця між Головнокомандувачем ЗСУ та начальником Генштабу полягає в тому, що останній не керує військами безпосередньо. Натомість він є головною особою, яка відповідає за виконання завдань і функцій Генерального штабу.

Серед функцій Генштабу:

  • визначення потреб у ресурсах, які необхідні ЗСУ для того, аби вони могли виконувати свої завдання;
  • стратегічне планування того, як застосовувати та розвивати ЗСУ;
  • технічне оснащення, підготовка та всебічне забезпечення ЗСУ.

Тож згідно пропозиції Головнокомандувача Олександра Сирського на посаду начальника Генштабу призначили Анатолія Баргилевича.

Призначили нового начальника Генштабу
Анатолій Баргилевич. Фото: АрміяInform

До призначення на посаду, Баргилевич обіймав посаду командувача Сил територіальної оборони. Крім того, він був начальником штабу оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”, а раніше, до повномасштабної війни – заступником командувача Сухопутних військ.


Як ми писали раніше, 8 лютого ухвалили рішення про заміну Головнокомандувача Залужного та керівництва ЗСУ. Керувати Збройними Силами буде нова команда. Зокрема, Головнокомандувачем назначили Олександра Сирського.