Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Заочно засуджено трьох організаторів псевдо референдуму на Запоріжжі

Заочно засуджено трьох організаторів псевдо референдуму на Запоріжжі

Заочно засуджено трьох організаторів псевдо референдуму на Запоріжжі

Ілюстративне фото

Служба безпеки зібрала докази вини ще трьох організаторів незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

На початку повномасштабного вторгнення вони перейшли на бік армії РФ та запропонували свою допомогу у проведенні фейкового референдуму.

Суд призначив їм покарання у виді 10 та 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах влади та займатися діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом, строком на 15 років.

Доведено, що саме ці зловмисники закликали жителів Бердянського та Пологівського районів «проголосувати» за приєднання Запорізької області до складу РФ.

Для цього вони у супроводі озброєних окупантів обходили приватні домоволодіння і вимагали від людей поставити «необхідну» позначку в «бюлетенях». А разі відмови застосовували психологічний тиск та погрожували ув’язненням.

За матеріалами Служби безпеки, суд визнав їх винними за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Запоріжжі зібрана інформація про значні руйнування внаслідок ракетних атак з боку Росії. Потребують відновлення майже 1500 об’єктів житлової інфраструктури міста.