Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Запоріжцям блокують банківські картки через неявку до ТЦК: розвінчання фейку

Запоріжцям блокують банківські картки через неявку до ТЦК: розвінчання фейку

Запоріжцям блокують банківські картки через неявку до ТЦК: розвінчання фейку

Фото: Центр протидії дезінформації

У Telegram активно почала ширитися інформація, що призовникам, які не прийшли в ТЦК, блокують банківські картки. Проте ця інформація не є правдивою.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

У цих повідомленнях фігурує Ощадбанк, який начебто блокує картки українцям.

“Верифікувавши інформацію в Ощадбанку, Центр повідомляє, що це фейк. Неявка в ТЦК та СП подається як адмінпорушення, а суди ухвалюють постанову про притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Таку постанову направляють у виконавчу службу, яка відкриває провадження і блокує рахунки”, – пишуть в Центрі протидії дезінформації.

Також в Центрі стверджують, що банківські рахунки можуть блокуватися через несплату штрафу. Але аж ніяк не на основі звернень ТЦК та СП.

На думку фахівців, російські пропагандисти намагаються посіяти панічні настрої серед населення.


Нагадаємо, що українцям повторно вручають повістки до ТЦК, на це є низка причин. Стало відомо, що у разі ухвалення законопроекту №10449 про мобілізацію такі випадки почастішають.