Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Що зміниться у виплатах для запоріжців у 2024 році

Що зміниться у виплатах для запоріжців у 2024 році

Що зміниться у виплатах для запоріжців у 2024 році

Ілюстративне фото

Важливою зміною у порядку виплат для запоріжців є те, що особи, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, не матимуть права на отримання коштів від держави.

Про зміни у наданні соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам розповіла заступниця директора департаменту соціального захисту населення ЗОДА Катерина Кривошей.

Особам, які отримували виплати до 1 лютого, їх автоматично продовжено на місяць без додаткових звернень.

З 1 березня виплати автоматично подовжать на 6 місяців  виключно для найбільш вразливих категорій громадян:

  • пенсіонерів, розмір пенсії яких станом на початок року не перевищує чотири прожиткових мінімуми (9444 грн);
  • осіб з інвалідністю I та II групи;
  • дітей з інвалідністю віком до 18 років;
  • тяжкохворих дітей;
  • дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • батьків-вихователей та прийомних батьків.

Всі інші мають змогу звернутися з заявою для подовження надання виплат на пів року у разі погодження. Подавати заяву можливо вже зараз, для цього необхідно звернутися до управління соціального захисту за місцем проживання.

При цьому новою категорією отримувачів виплат стануть особи, які повернулися в Україну. Після призначення державної допомоги вони зобов’язані звернутися до центру зайнятості та протягом двох місяців працевлаштуватися. Якщо цього не зробити, виплати скасують.  

У Запорізькій області зареєстровано 230 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них отримують допомогу 130 тисяч.

Нагадаємо, мешканці Широківської та Новомиколаївської Запорізької області можуть отримати допомогу від Естонської ради у справах біженців на відновлення домогосподарства.