Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » На Запоріжжі СБУ затримали працівницю оборонного підприємства: жінка передавала інформацію росіянам (ФОТО)

На Запоріжжі СБУ затримали працівницю оборонного підприємства: жінка передавала інформацію росіянам (ФОТО)

На Запоріжжі СБУ затримали працівницю оборонного підприємства: жінка передавала інформацію росіянам (ФОТО)

Фото: СБУ

Колаборанти створили цілу мережу в трьох областях України: Запорізькій, Одеській та Донецькій. СБУ затримали п’ятьох підозрюваних, які передавали інформацію про ЗСУ одному “куратору”.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Працівники СБУ затримали 5 колаборантів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях. Фігуранти розвідували місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на прифронтових територіях.

Разом з цим вони збирали відомості про наслідки прильотів та коригували нові обстріли по території України.

Так, серед затриманих була посадовиця відділу однієї із міськрад Донеччини. Іншою учасницею групи колаборантів виявилася інженерка-технологиня одного із оборонних підприємств Запоріжжя. Фігурантка передавала до фсб розвіддані щодо ремонту бойової техніки на своєму заводі.

За даними слідства, фігуранти потрапили під вплив росіян, адже були активними учасниками проросійських груп у месенджерах.

Для комунікації з колаборантами їхній російський “куратор” створив кожному з них анонімний чат, з яких видаляли всю прочитану переписку.

На Запоріжжі СБУ затримали працівницю оборонного підприємства
Фото: СБУ

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Підозрювані перебувають під вартою. Кожному з них загрожує довічне ув’язнення.


Як ми писали раніше, мешканці Запоріжжя взламували сторінки в соціальних мережах та виманювали гроші. Фігуранти ошукали понад десяток потерпілих, на майже півсотні тисяч гривень.