Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Допомогу переселенцям розширив Уряд на пів року: деталі

Допомогу переселенцям розширив Уряд на пів року: деталі

Допомогу переселенцям розширив Уряд на пів року: деталі

Ілюстративне фото / Иллюстративное фото

Для родин-переселенців, які опинились у ризику бідності, виділятимуть допомогу. Її призначатимуть на 6 місяців для певних категорій населення.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Допомогу можуть отримати внутрішньо переміщені особи та інші українці, які повертатимуться з-за кордону і ще не встигли працевлаштуватись в Україні та не мають власних джерел доходів.

Допомога призначатиметься на 6 місяців:

  • для родин, які повернулись в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном, навіть якщо в таких родинах є працездатні непрацюючі особи, які не сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ);
  • для родин ВПО, які внаслідок переміщення не працювали або не сплачували ЄСВ.

Також людям, які повертаються в Україну, будуть надавати стимул до працевлаштування. Вони мають протягом 2 місяців після призначення допомоги працевлаштуватись або стати на облік у Державному центрі зайнятості.

Як писав раніше Inform.zp.ua, допомогу внутрішнім переселеним особам (ВПО) мають оптимізувати, бо цього вимагають партнери. Вони наполягають на зменшенні виплат.