Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В ЗОВА розповіли, чи зможуть розділити сигнали повітряної тривоги для Запоріжжя та Запорізької області

В ЗОВА розповіли, чи зможуть розділити сигнали повітряної тривоги для Запоріжжя та Запорізької області

В ЗОВА розповіли, чи зможуть розділити сигнали повітряної тривоги для Запоріжжя та Запорізької області

Фото: GETTY IMAGES

Запоріжці звернулися до місцевої влади з проханням розділити сигнали повітряної тривоги для Запоріжжя та Запорізької області окремо. 

Та в Запорізькій ОВА розповіли, що військові забороняють це робити.

Сигнали повітряної тривоги не можна розділяти, адже технічно складно відслідкувати, яким саме озброєнням можуть вдарити росіяни.

“Звернулись з такою пропозицією до Генштабу ЗСУ, але позиція військових категорична. Технічні характеристики ракетного та авіаційного озброєння, яке застосовує російська федерація, дозволяють наносити повітряні удари одночасно як по прифронтових населених пунктах, так і по тилу, зокрема по місту Запоріжжю.

Тому у разі отримання сигналу від державної системи про оголошення тривоги на території області,  ми не маємо права його розмежовувати”, – зазначив голова ЗОВА Юрій Малашко.

Запоріжцям нагадують про спеціальний додаток “Повітряна Тривога”, який сповіщає про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони. 

Як писав раніше Inform.zp.ua, з початку повномасштабної війни Запорізька область є одним з лідерів по кількості тривог. За даними Air-alarms.in.ua, в регіоні за 23 місяці пролунало 3 375 повітряних тривог. Сумарно вони тривали 3 201 годину.