Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » З’явилися супутникові знімки місця падіння ІЛ-76: чи були запорізькі військові на борту (ФОТО)

З’явилися супутникові знімки місця падіння ІЛ-76: чи були запорізькі військові на борту (ФОТО)

З’явилися супутникові знімки місця падіння ІЛ-76: чи були запорізькі військові на борту (ФОТО)

Фото: Радіо Свобода

Вчора, 31 січня, з’явилися супутникові знімки з місця падіння російського літака ІЛ-76. На фото видно, що слід падіння простягається приблизно на 500 м.

Про це повідомляють у своєму матеріалі журналісти “Радіо Свобода”.

У Міноборони РФ заявляють, що на борту літака нібито перебували 65 полонених українських військовослужбовців. За словами росіян, бійців везли на обмін.

Літак впав 24 січня цього року біля села Яблоново у Бєлгородській області РФ. У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили, що на 24 січня був запланований обмін військовополоненими. Але тоді він так і не відбувся.

ГУР Міноборони стверджують, що “відомство не володіє даними, чи перебували українські полонені на борту”.

Пізніше, 31 січня, обмін таки відбувся, але в українській розвідці стверджують, що “серед повернених полонених не було тих, чий обмін зірвався через падіння Іл-76”. У відомстві додають, що Росія досі не надала доказів того, що на борту були українські військовополонені.


Як раніше писав Inform.zp.ua, Україна повернула з російського полону 207 військових. Серед них опинилися й 46 солдатів, сержантів та офіцерів, які боронили Запорізький напрямок.