Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжцям дозволили брати з собою в укриття тварин

Запоріжцям дозволили брати з собою в укриття тварин

Запоріжцям дозволили брати з собою в укриття тварин

Ілюстраційне фото

Відтепер під час повітряних тривог власники тварин можуть брати їх з собою в укриття. Це стало можливим, коли Міністерство внутрішніх справ України скасувало заборону на допуск тварин в укриття.

Про це повідомила громадська організація із захисту тварин UAnimals.

10 січня 2024 року було внесено зміни до наказу №18 “Про внесення змін до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту”. Їх опубліковано в Офіційному віснику України.

Люди, які мають тварин, можуть брати їх з собою в укриття, але там необхідно постійно за нею наглядати та дбати про безпеку інших людей, майна та самої тварини, а також дотримуватися санітарних норм.

“Ви могли чути історію про дітей, яких не пустили у сховище із маленькою собакою і над їхніми головами вибухнула ракета. На жаль, таких ситуацій тисячі”, – додали в UAnimals.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в Запоріжжі та Запорізькому районі захисні укриття відремонтували в половині закладів освіти за кошти місцевого бюджету та державної субвенції.