Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ЗСУ відвоювали нові території в Запорізькій області (КАРТА)

ЗСУ відвоювали нові території в Запорізькій області (КАРТА)

ЗСУ відвоювали нові території в Запорізькій області (КАРТА)

Карта: ISW

Українські війська незначно просунулися вперед на сході Запорізької області, але поки ISW не спостерігали недавніх змін на лінії фронту

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Український Генштаб повідомляв, що українські війська нещодавно просунулися на північний захід від Роботиного.

Військовий оглядач Констянтин Машовець заявив, що українські війська просунулися на глибину до одного кілометра на північний захід від Мирного (16 км на північний захід від Роботино). Там, за словами експерта, українські війська змогли відбити атаку підрозділів російської 70-ї гвардійської моторизованої дивізії.

Також українські війська продовжують утримувати позиції в 1,5-двох кілометрах (імовірно по фронту) на головній лінії оборони Росії на північний захід від Вербового (на схід від Роботино), незважаючи на постійний тиск з боку Російської 76-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ). Позиційні бої відбувалися на південний схід і захід від Роботино і поблизу Вербового.

Як писав раніше Inform.zp.ua, з села Полтавка в Запорізькій області евакуювали двох мешканок. Населений пункт перебуває фактично “на нулі” та вже давно став мішенню для окупантів.