Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “Обладнання деградує, складнощів стає дедалі більше”: яка склалася ситуація на ЗАЕС

“Обладнання деградує, складнощів стає дедалі більше”: яка склалася ситуація на ЗАЕС

“Обладнання деградує, складнощів стає дедалі більше”: яка склалася ситуація на ЗАЕС

Запорізька АЕС Фото: ЕРА

На тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції складається тяжка ситуація з експлуатацією обладнання. Та візити МАГАТЕ зможуть зберегти станцію в працездатному стані.

Про це повідомив ексміністр палива та енергетики України, президент Всеукраїнської енергетичної асамблеї Іван Плачков в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Ситуація дійсно погіршується. Там дефіцит кваліфікованого персоналу, приїхав персонал із Росії, попрацював, не хочуть — їдуть. Так, блоки не працюють, але повинні працювати системи безпеки, потрібно контролювати паливо, тому що реактори з паливом”, — сказав він.

За його словами, на ЗАЕС ситуація ускладнюється. Та візити МАГАТЕ та особисто його очільника – Рафаеля Гроссі, зможуть допомогти в контролі та моніторингу за станцією.

“Дуже часто залишалися без електроенергії, на власні потреби працювали дизель-генератори. Не всі системи своєчасно обслуговуються. Я впевнений, що немає необхідних реагентів, матеріалів у достатній кількості. Тому обладнання деградує, складнощів стає дедалі більше, дедалі більшою й більшою стає ймовірність якихось дуже великих неприємностей із погляду радіоактивних викидів і цілої низки інших”, — уточнив Плачков.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС окупаційна влада станції надала доступ експертам Міжнародного агентства з атомної енергії до енергоблока № 6.