Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 690-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

690-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

690-й день війни: дайджест новин із Запорізької області

Українські військові

Розповідаємо, як пройшов 690-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 14 січня.

Минулої доби російські військові завдали 146 ударів по 20 населеним пунктам Запорізької області. Є руйнування. Загарбники здійснили 4 РСЗВ-обстріли Малої Токмачки, Левадного та Кам’янського, 40 БПЛА-атак по Гуляйполю, Роботиному, Полтавці, Левадному, Новодарівці, Чарівному, Новоандріївці, Затишшю, Малій Токмачці, Малинівці й П’ятихаткам, а також вгатили 5 авіаснарядами по Оріхову та Новоандріївці.

На Запорізькому напрямку українські захисники минулої доби відбили 2 атаки російських окупантів в районі села Роботине. Українські військові завдають окупантам втрат в живій силі та техніці, виснажують вздовж всієї лінії фронту.

У боях проти російських окупантів на фронті загинули два співробітники Запорізького заводу феросплавів. Загинули військовослужбовці Сергій Давидцев та Валерій Мітрофанов. Обидва бійці у цивільному житті працювали горновими у плавильному цеху №1 Запорізького заводу феросплавів. На підприємстві зазначили, що дізналися про загибель своїх бійців із великою затримкою – їх немає серед живих уже пів року.

На Запорізькому напрямку прикордонники на псевдо «Француз» і «Пугач» відбили десяток БпЛА  російських військових. Використовуючи складні погодні умови, військові РФ продовжують завдавати ударів FPV-дронами. Однак озброєні антидроновими рушницями прикордонники ліквідовують безпілотну авіацію окупантів.

На Запорізькому напрямку було знищено черговий підрозділ окупантів. Три штурмові групи по шість осіб зі складу 218-го танкового полку 127-ї мотострілецької дивізії намагались захопити позиції ЗСУ поблизу населеного пункту Приютне. Окупантам вдалось підійти до позицій сил оборони, але завдяки злагодженим діям 127-ої бригади ТрО атаку було відбито, позиції утримано.