Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Людей із Запорізької області вивозять до окупованого Криму – величезної в’язниці для українців, – правозахисниця

Людей із Запорізької області вивозять до окупованого Криму – величезної в’язниці для українців, – правозахисниця

Людей із Запорізької області вивозять до окупованого Криму – величезної в’язниці для українців, – правозахисниця

Полуостров Крым

Окупанти вивозять українців з тимчасово захоплених територій Херсонської та Запорізької областей до Криму.

Тим часом півострів став величезною в’язницею для людей з окупованих територій, заявила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник під час заходу у рамках співпраці Коаліції “Україна. П’ята ранку” з Міністерством закордонних справ Нідерландів, повідомляє Суспільне Крим.

У березні 2022 року українців викрадали, катували та вивозили до Криму після протестів та мітингів проти окупантів. Наразі відомо про 180 українців, яких окупанти безпідствавно утримують через політичні чи релігійні погляди.

“Крим став величезною в’язницею ще й для наших громадян з півдня. І якраз після 24 лютого, коли Росія окупувала нові території, це частини Херсонської і Запорізької областей, Крим став ще й в’язницею для них. Людей, цивільних в першу чергу, викрадали, піддавали страшним тортурам. Деякі з них не вижили після цих тортур. А потім їх перевозили до Криму”, — розповіла Скрипник.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на окупованих територіях Запорізької області росіяни продовжують збирати підписи та погрожувати українцям. У Мелітополі вони створили так званий “громадський штаб” спостереження за виборами.