Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » У Запоріжжі викрили “турфірму”, яка допомагала ухилянтам виїжджати закордон

У Запоріжжі викрили “турфірму”, яка допомагала ухилянтам виїжджати закордон

У Запоріжжі викрили “турфірму”, яка допомагала ухилянтам виїжджати закордон

Фото: СБУ в Запорізькій області

У Запоріжжі викрили злочинців, які працювали під вивіскою “турфірми”, й під приводом працевлаштування закордоном допомагала ухилянтам.

Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Ділки пропонували їм «послуги» з виготовлення необхідного пакету документів, що дають право на перебування та працевлаштування у країнах ЄС. До послуг входило навіть «можливість» вступу до ВНЗ країн Євросоюзу, аби мати можливість ухилитися від мобілізації й виїхати закордон.

Підозрювані розміщували на популярній міжнародній платформі, а також в соціальних мережах оголошення про наявні вакансії для роботи у країнах Європи та пропонували свої послуги з працевлаштування. Для цього вони використовували дані спеціально створених підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

Надалі зловмисники імітували процес підготовки документів на працевлаштування в країнах ЄС та як аванс отримували від «клієнтів» задаток. Отримані у протиправний спосіб гроші, фігуранти виводили через спеціально відкриті на третіх осіб банківські рахунки, а потім «обривали» з клієнтами контакти та зникали.

Під час обшуків у помешканнях затриманих правоохоронці вилучили банківські картки, мобільні телефони, грошові кошти, чорнові записи, комп’ютерну техніку тощо.

Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 КК (шахрайство). Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Троє запоріжців обманювали людей на гроші, обіцяючи дати роботу за кордоном. Шахраям оголосили про підозру.