Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Фермерів з окупованої Запорізької області змушують ставати на військовий облік, – ГУР

Фермерів з окупованої Запорізької області змушують ставати на військовий облік, – ГУР

Фермерів з окупованої Запорізької області змушують ставати на військовий облік, – ГУР

Урожай

На тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей окупанти посилюють примусову мобілізацію українців. Цього разу чоловіків-фермерів призовного вік змушують ставати на військовий облік. У випадку відмови погрожують штрафами.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Окупанти розіслали письмові вимоги негайно стати на військовий облік усім чоловікам призовного віку.

“У випадку невиконання директиви сільськогосподарські підприємства чи окремі фермери будуть каратись штрафами у 400 тисяч рублів (близько $4500), однак сплата цієї суми аж ніяк не гарантує уникнення від участі у війні проти України в лавах армії держави-агресора росії”, – зазначили в ГУР.

Там також додають, що активізація примусової мобілізації, до якої нині вдаються росіяни на тимчасово окупованих територіях України, спричинена необхідністю покривати втрати особового складу, а також зниженням підтримки війни серед російського населення.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на окупованих територіях Запорізької області росіяни продовжують збирати підписи та погрожувати українцям. У Мелітополі вони створили так званий “громадський штаб” спостереження за виборами.