Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » На Запорізькому напрямку ЗСУ ймовірно відновили втрачені позиції, – ISW (КАРТА)

На Запорізькому напрямку ЗСУ ймовірно відновили втрачені позиції, – ISW (КАРТА)

На Запорізькому напрямку ЗСУ ймовірно відновили втрачені позиції, – ISW (КАРТА)

Ілюстративне фото

У Запорізькій області продовжуються позиційні бої. За інформацією російських джерел, ЗСУ просунулися та відновили втрачені позиції.

Про це у своєму зведенні повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Минулої доби тривали позиційні бої на заході Запорізької області, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Російський мілблогер стверджував, що українські війська успішно контратакували на північ від Новопрокопівки. Там ЗСУ, ймовірно, відновили деякі раніше втрачені позиції, трохи наблизивши лінію фронту до самої Новопрокопівки. Проте ISW ще не спостерігала візуального підтвердження цих досягнень України.

На Запорізькому напрямку ЗСУ повернули втрачені позиції
Карта ISW 9 січня

Позиційні бої загалом  тривали поблизу Роботиного, Новопрокопівки та Вербового.

“Повідомляється, що в цьому районі діють підрозділи російської 42-ї мотострілецької дивізії (58-а ОШД, СМД), 247-го гвардійського десантно-штурмового (ВДВ) полку (7-а дивізія ВДВ) і 100-ї розвідувальної бригади “Осман” (58-а ОШБ, СМД)”, – пишуть аналітики. 

Декілька російських мілблогерів відзначили, що погодні умови в цьому районі погіршуються, а холодна погода та мокрий сніг ускладнюють тактичні дії.


Як ми писали раніше, Сили оборони України на Запорізькому напрямку минулої доби відбили 7 атак противника південніше Червоного, західніше Вербового та північніше Новопрокопівки.