Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Вчителька англійської мови пішла на співпрацю з окупантами в Запорізькій області

Вчителька англійської мови пішла на співпрацю з окупантами в Запорізькій області

Вчителька англійської мови пішла на співпрацю з окупантами в Запорізькій області

Ілюстративне фото

Колишня вчителька англійської мови із Мелітопольського району почала співпрацювати з росіянами. За це вони “нагородили” її посадою директора в навчальному закладі. 

Про це повідомила Запорізька обласна адміністрація з посиланням на СБУ.

З початком повномасштабного вторгнення, колишня викладач англійської почала співпрацю з окупантами. За це її призначили директором “Веселівської районної різнопрофільної гімназії”.

Фігурантка змушувала вчителів проводити заняття російською мовою за програмами РФ. У разі відмови жінка погрожувала повідомити до окупаційних органів та залякувала переслідуваннями.

Слідством встановлено, що з початком навчального року, разом з іншими педагогами вона організувала знищення українських підручників у даному закладі.

Також у ролі директора школи, вона поширювали видозмінену історію України за баченням росіян.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (дії спрямовані на впровадження стандартів освіти держави–агресора) ККУ.

Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців. А також позбавленням волі на строк до трьох років.


Раніше ми писали, що двох представників окупаційної комендатури, які знущались над мирним населенням окупованого Василівського району Запорізької області, засудили до 12 років в’язниці.