Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Двоє ОМОНівців катували людей в окупованій Василівці: їх засудили до 12 років в’язниці

Двоє ОМОНівців катували людей в окупованій Василівці: їх засудили до 12 років в’язниці

Двоє ОМОНівців катували людей в окупованій Василівці: їх засудили до 12 років в’язниці

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Двох представників окупаційної комендатури, які знущались над мирним населенням окупованого Василівського району Запорізької області, засудили до 12 років в’язниці.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

За даними слідства, двоє військовослужбовців підрозділу Махачкалінського ОМОН Управління Росгвардії по республіці Дагестан були призначені так званими «заступником та помічником військового коменданта» окупаційної адміністрації міста Василівка.

Вони організовували пошук та безпосередньо брали участь у затриманні патріотично налаштованих місцевих жителів. Після доставлення їх до приміщення захопленої адмінбудівлі Василівської поліції знущались, примушуючи до співпраці, – застосовували електрострум, проливали на шкіру хімічні реактиви, вставляли гострі металеві предмети під нігті рук, погрожували вбивством родичів тощо.

Вироком суду їм призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному.