Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » На обороноздатність Запоріжжя виділили 200 мільйонів гривень

На обороноздатність Запоріжжя виділили 200 мільйонів гривень

На обороноздатність Запоріжжя виділили 200 мільйонів гривень

Проспект у Запоріжжі

У Запоріжжі презентували проєкт бюджету громади на 2024 рік. В ньому, зокрема, вдвічі збільшили витрати на обороноздатність міста.

Про це повідомив в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Він зазначив, що у 2024 році бюджет міста буде меншим, ніж цьогоріч, і недоотримає майже 2 мільярди гривень.

На програму обороноздатності Запоріжжя виділили 200 мільйонів гривень. Раніше на неї було закладено 100 мільйонів, але цю цифру збільшили вдвічі після резонансного обговорення у суспільстві.

У подальшому фінансування обороноздатності може збільшуватися, адже бюджет залежить від надходжень коштів і корегується протягом року”, – зазначив Куртєв.

У проєкті бюджету на освіту закладено майже 3,7 мільярди гривень (з них 1,2 мільярди – субвенція від держави, яка може бути витрачена лише на цю галузь). З цих коштів близько 3-х мільярдів – зарплатні працівників, 385,2 мільйони – оплата енергоносіїв і комунальних послуг, 106 мільйонів – стипендії учням ПТУ, решта – елементарне утримання приміщень.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі проходили громадські слухання щодо напрямків використання бюджетних коштів.