Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Три багатоповерхівки в Запоріжжі почали відбудовувати після ракетних атак

Три багатоповерхівки в Запоріжжі почали відбудовувати після ракетних атак

Три багатоповерхівки в Запоріжжі почали відбудовувати після ракетних атак

Реконструкція будинків у Запоріжжі

У Запоріжжі почали ремонтувати три багатоповерхових будинки, які зруйновані внаслідок ракетних атак по місту.

Про це повідомив перший заступник Голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури України Андрій Івко.

Капремонт п’ятиповерхівки розпочали на вулиці Незалежної України,80/вул.Якова Новицького, 3. Вночі 10 жовтня 2022 року туди поцілила російська ракета, повністю знищено цілий під’їзд.

Також ремонтують й п’ятиповерховий будинок на вулиці Незалежної України, 67. У нього влучила ракета 2 березня 2023 року. Вибух стався біля верхніх поверхів підʼїзду № 3 та частково зруйнував будівлю.

Третій будинок – на вулиці Миру, 14. Його було пошкоджено 6 жовтня 2022 року. Одна з ракет влучила поряд зі спорудою, були пошкоджені квартири та балкони 3-го та 4-го під’їзду, мережі водовідведення, опалення, електропостачання і фасад.

Відбудовою будинків яких займається Агентство відновлення. В планах ще є ремонт чотирьох багатоповерхівок.

Як писав раніше Inform.zp.ua, розмір шкоди від удару російських військ по багатоповерхівці на проспекті Соборному в Запоріжжі в жовтні складає понад 24 мільйони гривень.