Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Російські війська будуть використовувати більше піхоти: контрнаступ на Запорізькому напрямку (КАРТА ISW)

Російські війська будуть використовувати більше піхоти: контрнаступ на Запорізькому напрямку (КАРТА ISW)

Російські війська будуть використовувати більше піхоти: контрнаступ на Запорізькому напрямку (КАРТА ISW)

Фото: 53-я отдельная механизированная бригада имени князя Владимира Мономаха

11 листопада українські війська продовжили контрнаступ на заході Запорізької області. Також аналітики зазначають, що РФ може використовувати масовані піхотні наступи на лініях фронту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

“Продовження обговорення в російських міл-блогах широкомасштабних атак російської піхоти висвітлює проблеми, з якими зіткнеться Росія, використовуючи масовані піхотні наступи, щоб компенсувати проблеми, які сприяють поточній позиційній війні, визначені Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом Валерієм Залужним”, – пишуть аналітики ISW.

Проте у звіті зазначають, що такі дії не призведуть до великих змін на лінії фронту. РФ немає можливості підготувати достатню кількість військовослужбовців для інтенсивних фронтальних штурмів.

Запорізький напрямок11 листопада українські війська продовжили контрнаступ на заході Запорізької області і, за звітами, зробили прогрес. Російський блогер стверджує, що атака українських військ відбулася на північний захід від Вербового та біля Новопокровки, змушуючи російські сили відступити з тактичних позицій. Проте ISW не побачив на карті відступу росіян.

Запорізький напрямок

Російські війська також вели наступальні операції на заході Запорізької області 11 листопада, але не досягли значних змін. За словами українського Генерального штабу, російські війська атакували поблизу Роботиного, але не досягли мети.

Як ми писали раніше, російському військовому командуванню буде важко передислокувати боєздатне підкріплення для відповіді на сході Херсонській області, одночасно проводячи оборонні операції на заході Запорізької області.