Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Українські війська продовжують наступати на заході Запорізької області: КАРТИ боїв ISW

Українські війська продовжують наступати на заході Запорізької області: КАРТИ боїв ISW

Українські війська продовжують наступати на заході Запорізької області: КАРТИ боїв ISW

ЗСУ

Російському військовому командуванню, ймовірно, буде важко передислокувати боєздатне підкріплення для відповіді на триваючі українські операції в східній Херсонській області, одночасно проводячи оборонні операції у західній Запорізькій області та підтримуючи інші наступальні дії на сході України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська продовжували обмежені наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької області 9 листопада, але не досягли жодних підтверджених успіхів. У Генштабі України повідомили, що українські сили відбили російські напади біля Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки) та на південь від Пречистівки (18 км на південний схід від Великої Новосілки).

Карти боїв ISW
Карти боїв ISW

Українські війська продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області та нещодавно підтвердили наступ. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просувалися на північний захід від Вербового (9 км на схід від Роботиного).

Генштаб України повідомив, що українські війська продовжували наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямку. Російські джерела, зокрема Міністерство оборони, стверджували, що українські війська здійснили невдалі штурми поблизу Роботиного, Новопрокопівки (безпосередньо на південь від Роботиного) та Вербового.

Карти боїв ISW
Карти боїв ISW

Російські війська провели обмежені контратаки в західній Запорізькій області 9 листопада, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що російські війська вели невдалий штурм поблизу Вербового та Роботиного. Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська 8 листопада не проводили жодних ударів на запорізькому напрямку.

Карти боїв ISW
Карти боїв ISW