Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Староста села в Запорізькій області змушував отримувати російські паспорти

Староста села в Запорізькій області змушував отримувати російські паспорти

Староста села в Запорізькій області змушував отримувати російські паспорти

Ілюстративне фото

На тимчасово окупованій території Запорізької області староста Новополтавки примусово змушував жителів Чернігівської селищної територіальної громади отримувати російські паспорти.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Мешканець села Новополтавка з початком російської агресії схвалював дії окупантів та усіляко їм сприяв. На посаді старости «Новополтавского старостинского округа» він організував  та забезпечив процес примусової паспортизації мешканців сіл Новополтавка та Зоря.

Також коллаборант впроваджував програми соціально-економічного та культурного розвитку на тимчасово окупованій території, здійснював агітацію в закладах освіти, комунальних підприємствах та інших установах щодо співпраці з окупантами.

Окрім того, він у 2022 році особисто підготовував та організовував псевдореферендум на тимчасово окупованих територіях.

На підставі зібраних доказів слідчі УСБУ в Запорізькій області повідомили зраднику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Як писав раніше Inform.zp.ua, до 13 років ув’язнення засуджено очільника «правоохоронних відомств» на ТОТ Запорізької області. Він виконував накази окупантів та проводив незаконні обшуки.