Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » 13 років позбавлення волі “міліціонеру”: в Запорізькій області судили колаборанта

13 років позбавлення волі “міліціонеру”: в Запорізькій області судили колаборанта

13 років позбавлення волі “міліціонеру”: в Запорізькій області судили колаборанта

Фото: Запорізька обласна прокуратура

До 13 років ув’язнення засуджено очільника «правоохоронних відомств» на ТОТ Запорізької області. Він виконував накази окупантів та проводив незаконні обшуки.

Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура.

Прокурори в суді довели, що учасник незаконних збройних формувань “ЛНР/ДНР” прибув до Енергодара після окупації частини Запорізької області. Він став начальником так званого “Энергодарского межрайонного управления милиции”. Пізніше його призначили заступником начальника “ГУ МВД по Запорожской области”.

На цих посадах він виконував накази окупаційної влади, придушуючи опір українських активістів і залякуючи мешканців тимчасово окупованої території.

Чоловік також організовував “протидію злочинності”, “охороняв громадський порядок” та “захищав права громадян” за стандартами окупанта. Під його наказами проводили незаконні затримання, обшуки та інше.

Його засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Колаборант не зможе обіймати певні посади в органах влади строком на 13 років.

Раніше ми писали, що колишні співробітники органів МВС пішли на співпрацю з окупантами. Вони почали працювати в «государственной службе безопасности Запорожской области».