Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Працівник Запорізької ОВА передавав інформацію про українські війська ФСБ (ФОТО)

Працівник Запорізької ОВА передавав інформацію про українські війська ФСБ (ФОТО)

Працівник Запорізької ОВА передавав інформацію про українські війська ФСБ (ФОТО)

Фото: СБУ

Головний спеціаліст відділу кібербезпеки Запорізької ОВА намагався приховано отримати секретну інформацію про дислокацію ЗСУ та оборонні закупівлі на території регіону. Ці дані він “зливав” ФСБ.

Про це повідомили в СБУ та Запорізькій обласній прокуратурі.

Фігурант влаштувався до обласної військової адміністрації у жовтні цього року. Щоб одержати таємні відомості, російський агент намагався використати свій доступ до серверів держустанови. Інформатором виявився мешканець Запоріжжя, інженер-радіотехнік за освітою. До влаштування в адміністрацію він працював на одному з місцевих підприємств, яке займається техобслуговуванням військової техніки Сил оборони.

Фото: СБУ

“Втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно затримали зловмисника і тим самим запобігли передачі розвідданих агресору”, – повідомляють в пресслужбі СБУ.

Чоловік добровільно захотів піти на співпрацю з росіянами. Про це він написав в один з російських чат-ботів, створених для збору інформації про переміщення підрозділів ЗСУ у прифронтових регіонах.

Фото: СБУ

За завданням російської спецслужби зловмисник приховано знімав на телефон виробничі потужності заводу та військову техніку, яка там знаходилася. Також він намагався виявити ремонтні бази та інші логістичні центри українських захисників на території обласного центру.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами підривної діяльності на користь рф.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Як писав раніше Inform.zp.ua, уздовж основних доріг Запорізької області російський агент ФСБ встановив власні приховані вебкамери. Він це зробив для шпигування за колонами ЗСУ.