Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Вебкамери на дорогах Запоріжжя розставив агент ФСБ для шпигування за ЗСУ: подробиці

Вебкамери на дорогах Запоріжжя розставив агент ФСБ для шпигування за ЗСУ: подробиці

Вебкамери на дорогах Запоріжжя розставив агент ФСБ для шпигування за ЗСУ: подробиці

Фото: СБУ

Уздовж основних доріг Запорізької області російський агент ФСБ встановив власні приховані вебкамери. Він це зробив для шпигування за колонами ЗСУ.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Агент збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки і військових Збройних Сил України, які відправлялися на передову. Передусім росіян цікавила кількість колон важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступу. Агент встановив вебкамери у локаціях, на які йому вказав «куратор» з фсб.

Він також збирав відомості про місцеве обласне управління СБУ.

“Втім, співробітники Служби безпеки своєчасно виявили і деактивували приховані відеопристрої. Таким чином СБУ запобігла передачі розвідданих агресору”, – зазначили в СБУ.

Встановлені вебкамери дали змогу відслідковувати пересування техніки в режимі реального часу.

Фото: СБУ

Агента затримала СБУ під час технічної перевірки однієї з вебкамер.

Фото: СБУ

За виконання завдання російська спецслужба переправила на банківську картку свого агента грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень.

Зрадником виявився місцевий житель. Наприкінці вересня цього року він дистанційно вийшов на адміністратора прокремлівського Телеграм-каналу і запропонував йому свою допомогу у війні проти України. Після цього чоловік вийшов на зв’язок через месенджер з представником фсб.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.