Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Ексклюзивні відкриття: українська система освіти на межі кардинальних змін через війну

Ексклюзивні відкриття: українська система освіти на межі кардинальних змін через війну

Ексклюзивні відкриття: українська система освіти на межі кардинальних змін через війну

Ілюстративне фото

Українська освіта стикається з неймовірними викликами в умовах війни. Війна змінила життя українців, поставивши їх перед новими викликами, з якими важко справлятися. Одним із таких викликів є освіта дітей.

Директор дистанційної школи “Атмосферна школа” Тетяна Серебрянська розповіла про головні проблеми освіти в Україні під час війни та можливі шляхи їх вирішення.

Надмірна завантаженість

Проблема перша, з якою стикаються українські діти, – надмірна завантаженість. Велика кількість предметів і навантаження погано впливають на фізичний та психічний стан дітей. Міністерство освіти та науки України планує зменшити кількість предметів у шкільній програмі, адже “в жодній країні світу учні не вивчають 17 предметів одночасно”.

Ілюстративне фото

Індивідуальна освітня траєкторія навчання

Другою проблемою є необхідність індивідуальної освітньої траєкторії навчання. Учням, які навчаються онлайн через переміщення батьків або інші обставини, пропонується індивідуальний підхід, але складна шкільна програма ускладнює його впровадження. Для цього потрібна реформа шкільної програми, яка дозволить дітям самостійно обирати предмети, які їх цікавлять.

Нові предмети

Третя проблема полягає в потребі у нових предметах, пов’язаних з воєнними реаліями. Дітям потрібно знати, як поводитися під час обстрілу та вміти надавати першу невідкладну допомогу. Також важливо вивчати патріотичну підготовку та предмети, які сприятимуть розвитку навичок, необхідних в сучасному світі.

школа онлайн

Перезарахування оцінок

Четвертою проблемою є перезарахування оцінок для дітей, які навчалися за кордоном і в Україні. Система переведення балів з закордонних атестатів до українських створює конфліктні ситуації, але з правильною підтримкою шкіл та батьків ця проблема може бути вирішена.

Психологічні травми

П’ятою проблемою є психологічні травми, які зазнали українські діти через війну. Понад 75% дітей мають психологічні травми, які впливають на їх фізичне і психічне здоров’я. Педагог радить батькам подбати про безпеку дитини, фільтрувати інформацію про війну, проводити більше часу разом та надавати психологічну підтримку.

Українська освіта стикається з низкою викликів під час війни, але з правильними рішеннями та підтримкою вони можуть бути подолані для кращого майбутнього українських дітей.


Читайте також: Навчання під землею: думки батьків та вчителів про підземні школи у Запоріжжі