Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Ринок землі: яка середня вартість гектара в Запорізькій області

Ринок землі: яка середня вартість гектара в Запорізькій області

Ринок землі: яка середня вартість гектара в Запорізькій області

Земля

Ціни на землю в Україні ростуть, але цей тренд не є загальним для всіх регіонів.

Попит на сільськогосподарську землю залишається стійким, навіть у світлі поточних військових подій. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України. За даними Міністерства аграрної політики, протягом трьох років з моменту запуску земельної реформи було передано або продано лише 1 відсоток сільськогосподарської землі. Це свідчить про те, що очікування щодо масової продажу землі не справдилися.

Згідно з даними Опендатабот, найнижчою ціною на землю за весь період існування ринку є земельні ділянки в Херсонській області, які коштують 23 000 гривень за гектар. З іншого боку, найдорожча земля знаходиться в Львівській області, де гектар коштує 132 000 гривень. Середня ціна на землю в Запорізькій області складає 23 531 гривень за гектар.

Ціни на землю
Ціни на землю по Україні. Джерело: opendatabot.ua

Міністерство аграрної політики та продовольства додає, що середня ціна на земельні ділянки продовжує зростати, але цей ріст не є однаковим для всіх регіонів. Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації, Денис Башлик, підкреслив, що останнім часом земельні ціни значно зросли в трьох областях: Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській.


Читайте також: Два поверхи під землю: як окупанти переривають узбережжя Азовського моря