Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Евакуація з Гуляйполя: скільки людей залишається у принфронтову місті

Евакуація з Гуляйполя: скільки людей залишається у принфронтову місті

Евакуація з Гуляйполя: скільки людей залишається у принфронтову місті

Ілюстративне фото

У прифронтовому Гуляйполі Запорізької області залишаються близько 3 тисяч мешканців. З ними проводять бесіди та пропонують виїхати на більш безпечні території. 

Про це повідомили в Гуляйпільській міській територіальній громаді.

“Наше місто більше як півтора року знаходиться під обстрілами, проте не всі люди покинули свої домівки. У громаді залишається близько трьох тисяч жителів. Серед них – маломобільні групи населення та одинокі люди поважного віку”, – пише громада. 

Евакуація Гуляйполе
Фото: Гуляйпільська міська територіальна громада
Евакуація Гуляйполе
Фото: Гуляйпільська міська територіальна громада

За словами начальника Гуляйпільської міської військової адміністрації Сергія Ярмака, таким людям приділяється найбільше уваги, адже самостійно вони не можуть виїхати у більш безпечне місце.

Місцевим пропонується можливість евакуюватися. Зокрема, до Центру тимчасового перебування для людей з інвалідністю в Київській області. В Центрі надається проживання терміном на 1 місяць з подальшим розселенням за кордон або по Україні. Евакуйовані отримають трьохразове харчування та психологічну, медичну, гуманітарну і юридичну допомогу.

Як ми писали раніше, з п’яти населених пунктів Запорізької області вивезли всі родини з дітьми та маломобільних людей. У разі загострення ситуації плани евакуації можуть розширити.