Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Як покарають няню, у якої померла дитина у Запоріжжі: нове рішення суду

Як покарають няню, у якої померла дитина у Запоріжжі: нове рішення суду

Як покарають няню, у якої померла дитина у Запоріжжі: нове рішення суду

Погибшая Олеся

Верховний суд України залишив у силі вирок, винесений няні, у якої в приватному садочку у Запоріжжі померла дитина. Але при цьому змінено деякі обставини у вироку.

Трагедія сталася у Запоріжжі у травні 2020 року. Шокуюча новина, ймовірно, вразила всю Україну – у приватному дитячому садку померла однорічна дівчинка. Це був перший день відвідування Олесів «ясел» і останнім для дитини.

Судові тяготи тривають уже понад три роки.

Днями відбулося засідання Верховного суду України, який залишив чинним вирок для няні Ірини Суханової.

Як розповів inform.zp.ua адвокат затриманої Павло Будилка, до цього Ірині Сухановій інкримінували умисне вбивство. Але тепер у вироку прибрали обтяжливі обставини та залишили статтю звинувачення – залишення у небезпеці.

Ірині Сухановій присудили 8 років ув’язнення.

«За рішенням суду так і залишилося 8 років, але… оскільки прибрали обтяжливі обставини, то є шанс, що може бути амністія. Але це ще не все. Ми маємо намір далі звертатись до Європейського суду з прав людини», – розповів адвокат затриманої Павло Будилка.

Адвокат наполягає, що ця подія – нещасний випадок та трагічний збіг обставин.

Але з цим категорично не згодні батьки загиблої дівчинки, які наполягають на тому, що няня, з вини якої загинула дитина, має понести заслужене покарання.

Нагадаємо, трагічний випадок стався 29 травня у Запоріжжі. Молода сім’я привезла однорічну доньку Олесю на пробний день у “ясла”. Дошкільний заклад у своїй квартирі на 8-му поверсі організувала одна із мешканок будинку. Підпільний дитячий садок працював без дозвільних документів та кваліфікованих фахівців.

05 Червня Шевченківський районний суд обрав запобіжний захід 51-річній виховательці приватного нелегального садка, яку підозрюють у вбивстві однорічної дівчинки. Жінку відправили під арешт на два місяці.

Пізніше адвокат виховательки виклав документ про те, що Запорізькі судмедексперти визнали смерть дівчинки у підпільному дитячому садку – нещасним випадком.