Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти вдарили по Запоріжжю 9 серпня (ОНОВЛЕНО)

Окупанти вдарили по Запоріжжю 9 серпня (ОНОВЛЕНО)

Окупанти вдарили по Запоріжжю 9 серпня (ОНОВЛЕНО)

Ракетный удар по Запорожью, 09 августа 2023 / Ракетний удар по Запоріжжю, 09 серпня 2023

9 серпня, близько 19:50 у Запоріжжі пролунав вибух. Російські війська завдали ракетного удару по житловому кварталу Запоріжжя.

Про це повідомив в.о. міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва. Попередньо було відомо про двох загиблих. Голова Запорізької ОВ Юрій Малашко повідомив про влучення в об’єкт цивільної інфраструктури. Він закликав зберігати спокій та не ігнорувати сигнали тривоги.

Оновлена інформація 

Відео наслідки атаки опублікував канал Президента України. Він повідомив, що загиблих вже троє. У Запорізькій ОВА уточнили, що постраждала церква та торгові точки у Шевченківському районі Запоріжжя.

Фото наслідків атаки

Оновлена інформація 

Попередньо Запоріжжя обстріляли ракетами “Іскандер”. Окупанти завдали удару по території храму святих апостолів Петра та Павла СОТ. Про це повідомив керівник ОП Андрій Єрмак.

Оновлена інформація 

На даний момент відомо про трьох загиблих та сімох поранених. За попередньою інформацією, у п’яти багатоповерхових та у трьох закладах освіти повилітали вікна. Комунальні служби вже ліквідують наслідки удару.

На місці вдалося чергувати комунальний автобус, працюють співробітники благодійних фондів та міські служби. Таку інформацію надав в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Оновлена інформація 

Медики врятували життя одному із постраждалих людей, які потрапили під ракетний удар у Запоріжжі. Так, за даними на вечір, від атаки росіян загинуло двоє людей, ще семеро – поранені. П

ро це повідомив міністр МВС Ігор Клименко.

Нагадаємо, ми вже писали, що на Запорізькому напрямі бійці 3-ї бригади взяли в полон російського військового і поповнили обмінний фонд.

Оновлена інформація

9 серпня від удару по Запоріжжю загинули 3 людей. Кількість жертв збільшилася.

Повідомляє начальниця пресслужби ДСНС Запоріжжя Юлія Баришева.

Медики виборювали життя 21-річної дівчини, але вона загинула від травм несумісних із життям. Від атаки постраждали ще 9 людей, серед них є дитина.

На місці працювало 36 рятувальників та комунальників. На даний момент (10 серпня) рятувальні роботи закінчено, зараз тривають відновлювальні.

Оновлена інформація

Правоохоронці задокументували наслідки влучення ворожої ракети Х-35 по обласному центру.

Фото: Нацполиция Запорожской области

Поліція задокументувала наслідки влучень та зібрали докази військових злочинів росіян.

Основний удар на себе прийняла церква українського патріархату. За даними міськради, від вибухової хвилі постраждали понад 400 квартир у 15 багатоповерхівках.

Ракетный удар по Запорожью пришёлся по церкви украинского патриархата: подробности (ФОТО)
Фото: Запорожский горсовет

Комунальники усували наслідки прильоту до другої ночі. Зараз триває перезмінка, після якої роботи продовжаться.