Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Рівень води у Дніпрі у Запоріжжі стрімко падає. ФОТО

Рівень води у Дніпрі у Запоріжжі стрімко падає. ФОТО

Рівень води у Дніпрі у Запоріжжі стрімко падає. ФОТО

Снижение уровня воды в Днепре. Фото: inform.zp

У Запоріжжі рівень води у річці Дніпро знизився більш ніж на 10 метрів. Щодня вода стрімко відходить. Це сталося через підрив Каховської ГЕС російськими окупантами.

Про це повідомляють кореспонденти Inform.zp.ua.

Що сталося?

Російські загарбники підірвали Каховську гідроелектростанцію вночі 6 червня. Каховська ГЕС повністю зруйнована, станція відновленню не підлягає. Росіяни підірвали машинну залу, заявили Укргідроенерго.

Під евакуацію підпадає громадянське населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабелів.

Підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС. Наразі ситуація контрольована, заявили в Енергоатомі.

В.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв повідомив, що ця ситуація не загрожує Запоріжжю.