Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » У МАГАТЕ розповіли про ризики для Запорізької АЕС після підриву Каховської ГЕС

У МАГАТЕ розповіли про ризики для Запорізької АЕС після підриву Каховської ГЕС

У МАГАТЕ розповіли про ризики для Запорізької АЕС після підриву Каховської ГЕС

Запорізька АЕС

Вночі 6 червня російські війська підірвали шлюз Каховської ГЕС. Це може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС. Наразі ситуація контрольована.

У Міжнародному агентстві з атомної енергії заявили, що їм відомо про пошкодження Каховської греблі в Україні. За словами експертів МАГАТЕ, наразі безпосередня загроза ядерній безпеці на Запорізькій АЕС відсутня.

Експерти МАГАТЕ на Запорізькій АЕС уважно стежать за ситуацією; відсутність безпосередньої загрози ядерної безпеки станції.

Що сталося?

Російські загарбники підірвали Каховську гідроелектростанцію вночі 6 червня.

Під евакуацію підпадає цивільне населення з потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове, і частково місто Херсон – Острів Корабел.

Підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС. Наразі ситуація контрольована, заявили в Енергоатомі.

Воєнкор Богдан Мірошников вважає, що окупанти підірвали ГЕС, боячись контрнаступу ЗСУ.

Каховська ГЕС повністю зруйнована, станція відновленню не підлягає. Росіяни підірвали машинний зал, заявили в Укргідроенерго.