Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Електроенергія в Україні подорожчає з 1 червня: який буде тариф

Електроенергія в Україні подорожчає з 1 червня: який буде тариф

Електроенергія в Україні подорожчає з 1 червня: який буде тариф

Иллюстративное фото

Кабмін України затвердив підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 червня до 2,64 грн/кВт-год. Міністр енергетики Герман Галущенко вніс постанову про підвищення тарифу на електроенергію для схваленого населення.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на власні джерела.

Раніше НКРЕКУ внесла пропозиції щодо визначення єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (включаючи ПДВ) у рамках першого етапу коригування цін.

Нині в Україні діють три тарифи: два “соціальні” для населення та один ринковий для бізнесу.

Побутові споживачі, які використовують за місяць менше 250 кВт-год, платять 1,44 грн за кВт-год, а хтось використовує більше – 1,68 грн за кВт-год.

Ціна для юридичних осіб перевищує 6 грн за кВт-год та включає вартість електроенергії, ПДВ, тариф на розподіл, передачу, диспетчеризацію та постачання.

Нагадаємо, на клієнтів Укрпошти чекають важливі зміни – скасовують бандеролі як окремий вид відправлень. Зазначається, що нововведення набудуть чинності з 1 липня 2023 року.