Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Волонтери евакуювали цінні експонати зі зруйнованого музею у Запорізькій області. ФОТО, ВІДЕО

Волонтери евакуювали цінні експонати зі зруйнованого музею у Запорізькій області. ФОТО, ВІДЕО

Волонтери евакуювали цінні експонати зі зруйнованого музею у Запорізькій області. ФОТО, ВІДЕО

Разрушенный музей в школе села Омельник Преображенской громады

Зі зруйнованого ворожими обстрілами шкільного музею в селі Омельник Преображенської громади було евакуйовано цінні експонати. Більшість експонатів, які не були знищені вибухом, у деякий час зазнавали впливу вологи.

Сергей Звилинский, глава ГО “Гуляйпільські старожитності”

Перед вами те, що залишилося від школи, до якої були прильоти. Ми евакуювали музей та те, що від нього залишилося. Цінність матеріалів вона висока саме для мешканців цієї громади. Ми забираємо все для часткової реставрації, опису, фіксації, оцифрування, фотографування. Після війни ми хотіли б все це повернути до Омельника, – каже Сергій Звілінський, голова ГО “Гуляйпільські старожитності”.

Татьяна Орел, бывшая директриса школы

Музей було засновано у 1982 році. Торік йому 40 років і, на жаль, зараз він у такому жалюгідному стані. Сподіваюся, що все буде відбудовано, – каже Тетяна Орел, колишня директорка школи.

Нагадаємо, шкільний музей у селі Омельник Преображенської громади, в якому було зібрано багато експонатів, розбомбили російські військові.

Музей був надбанням колишньої Омельницької сільської ради та центром історичної пам’яті села, заснованого вихідцями з Полтавщини на початку ХІХ століття.

Особливо критично наслідки обстрілів відбилися на старих унікальних фотографіях, фронтових листах, документах та інших матеріалах на паперових носіях, старому одязі. Знищено колекцію керамічного посуду ХІХ-ХХ ст.

Відео: Катерина Сиваш