Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На історичних будівлях Запоріжжя зафарбують графіті з котиками

На історичних будівлях Запоріжжя зафарбують графіті з котиками

На історичних будівлях Запоріжжя зафарбують графіті з котиками

Граффити на театре им. Магара

Фото: телеграмм-канал “Устная история войны за Независимость Украины 2014-2022 года”

Графіті з котиками, які нещодавно з’явилися на фасадах історичних будівель у Запоріжжі — зафарбують. Пам’ятним будинкам повернуть первісний вигляд.

Про це повідомили у відділі охорони культурної спадщини Запорізької міської ради.

Відбувся конструктивний діалог з авторами “котиків”. На пам’ятках їх не буде.

Нагадаємо, директор департаменту культури та інформаційної політики Запорізької обласної військової адміністрації Владислав Мороко розповів, що для проекту обирали будинки, які не є пам’ятками архітектури.

Фото: телеграмм-канал “Устная история войны за Независимость Украины 2014-2022 года”

Але запорізький краєзнавець та екскурсовод Роман Акбаш повідомив будинок по проспекту Соборному, 228, на якому нанесли стріт-арт, і є пам’яткою архітектури. Така сама ситуація і з будинком на Соборному проспекті, 171, де намалювали бойових котиків на арці будинку.

Раніше у відділі охорони культурної спадщини Запорізької міськради заявляють, що ініціатори створення стріт-артів із мерією цього не погоджували.