Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Війська росії розбомбили старовинний музей у Запорізькій області. ФОТО

Війська росії розбомбили старовинний музей у Запорізькій області. ФОТО

Війська росії розбомбили старовинний музей у Запорізькій області. ФОТО

Фото: Гуляйпільські старожитності

Шкільний музей у селі Омельник Преображенської громади, де було зібрано безліч експонатів, розбомбили російські військові.

Музей був надбанням колишньої Омельницької сільської ради та центром історичної пам’яті села, яке започаткували вихідці з Полтавщини на початку XIX століття.

Експонати збирали діти, вчителі, віддавали до музею мешканці громади.

Нещодавно школу майже повністю зруйнували ворожі ракетні удари. Музейна кімната залишилася триматись на трьох стінах.

Більшість експонатів, які не були знищені вибухом, деякий час зазнавали впливу вологи. Особливо критично це відбилося на старих унікальних фотографіях, фронтових листах, документах та інших матеріалах на паперових носіях, старому одязі. Знищено колекцію керамічного посуду ХІХ-ХХ ст.

Вцілілі музейні експонати перевезуть на зберігання ближче до Запоріжжя. Після чого почнуть консервувати та реставрувати експонати.

Надалі усю вцілілу колекцію матеріалів оцифрують і після перемоги повернуть до села Омельник.

Фото: Гуляйпільські старожитності