Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Українське зерно продовжують вивозити з Бердянського порту

Українське зерно продовжують вивозити з Бердянського порту

Українське зерно продовжують вивозити з Бердянського порту

Неизвестный российский балкер в порту оккупированного Бердянска, 25.04.2023 г., фото от источника ЦЖР

Щодня з окупованого Бердянського порту російські загарбники продовжують вивозити українське зерно.

Про це повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

У квітні окупанти оголосили про збільшення обсягів перевалки краденого зерна через порт Бердянська з 20 до 150 тисяч тонн щомісяця.

Рух вантажних суден в акваторії курортного міста помітно пожвавився, орієнтовно, з 18 квітня, коли за 5 днів на причалах побували щонайменше 3 морських зерновози.

Як стверджують в ЦЖР, росіяни вивезли морем, залізницею і вантажними автомобілями 1,5 млн.тонн зернових з окупованих районів. Окупанти вже перевиконали власний план, озвучений наприкінці березня 2023 року, на перевалку 1 млн.тонн зерна.

Раніше окупаційна адміністрація Бердянська “націоналізувала” ряд підприємств, за допомогою яких незаконно вивозить крадене зерно на територію РФ.

Також відомо, що самопроголошений “глава” Запорізької області Євген Балицький попросив у президента країни-агресора 600 вагонів, щоб вивозити з регіону крадене українське зерно.