Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Блоги » «Мовчання вздовж південного фронту»: журналісти CNN побували в Запорізькій області та розповіли про ймовірний контрнаступ

«Мовчання вздовж південного фронту»: журналісти CNN побували в Запорізькій області та розповіли про ймовірний контрнаступ

«Мовчання вздовж південного фронту»: журналісти CNN побували в Запорізькій області та розповіли про ймовірний контрнаступ

ВСУ. Иллюстративное фото

Журналісти американського телеканалу CNN побували у Запорізькій області, де, на їхню думку, відбувається підготовка до майбутнього контрнаступу української армії.

Свій матеріал журналісти присвятили невидимій підготовці Києва до наступальної операції. Автори побували на Запорізькому напрямку, звідки, на думку експертів, має розпочатися український контрнаступ. Але американські журналісти не побачили ознак підготовки: ані накопичення техніки, ані живої сили. Принаймні на момент їхнього відвідування передових позицій.

І це прояв мудрості українського військового керівництва, наголошується у публікації. Журналісти проводять аналогію із «мовчанням» про наступ за прикладом з Харківською операцією минулої осені. Також у ЗСУ не охоче коментують нібито створення українського плацдарму на лівобережжі Херсонщини.

У свою чергу, російська сторона також не коментує, де відчувається наступальний потенціал української армії, щоб не погіршити і без того низький моральний дух росіян. Наводимо кілька фрагментів із статті CNN:

За останні 10 днів Україна помітно мовчала про всю зону Запорізької області, де очікується її контрнаступ значною мірою. Тільки там може бути відокремлення окупованого півостріва Крим від окупованої території на сході України та російського материка.

Були крихітні коментарі від Легіону військових блогерів Росії, які були, враховуючи жорстку оперативну безпеку, розгорнуту Києвом, часто першим джерелом інформації про українські маневри у минулих наступах. Копані, Марфополь, Кам’янське, Пологи – це всі місця, де проросійські блогери прогнозують українські спроби рухатися вперед. Докази цих претензій розчаровують і блогери мають поганий послужний список.

Російська авіація також намагається вразити те, що, на її думку, є українськими цілями. У місті Оріхів, приблизно за 40 миль на південний схід від Запоріжжя, спостерігається повторне бомбардування всього, що може нагадувати військовий центр: спортивна школа, сільськогосподарський склад — порожні будівлі, від яких тепер залишилися величезні кратери.

На думку авторів матеріалу, майбутній наступ Збройних сил України може бути руйнівним для Росії. Після важкої зими, зокрема, внаслідок битви за Бахмут, російські війська настільки виснажені, що відправляють навіть поранених у битви. Загарбники активно копають траншеї, які українська армія зможе швидко подолати, або оминати їх швидко. Якщо українці дістануться до Криму — це буде свідченням нездатності російських генералів стратегічним плануванням, бо вкрай соромно допустити такої поразки після шести місяців очікування наступу. Однак ймовірність цієї поразки є значною, йдеться у статті.

І мовчання, яке ми бачимо зараз — майже повна відсутність тік-токів чи коментарів із Запорізького фронту — може бути найяснішим показником, що цей важливий крок буде зроблено.

Нагадаємо, під російський обстріл у Запорізькій області потрапила знімальна група CNN. Журналісти знімали сюжет про те, як живуть люди в Оріхові. Коли надійшла інформація про загрозу ракетного удару, знімальна група почала виїжджати з міста.

Дорогою російська ракета впала між броньованим автомобілем, в якому їхав кореспондент Нік Пейтон Уолш та машиною, в якій знаходився продюсер. Проте ніхто не постраждав.