Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Відео звільненого села в Запорізькій області виявилося фейковим

Відео звільненого села в Запорізькій області виявилося фейковим

Відео звільненого села в Запорізькій області виявилося фейковим

У мережі поширюється відео, нібито зі звільненого ЗСУ села на запорізькому напрямку. Але насправді це старе відео з околиць Миколаївської області і вперше з’явилося восени минулого року.

Про це повідомляють аналітики DeepState Map.

Відео, яке зараз поширюється мережею, і на якому місцеві жителі радіють українським військовим — насправді з околиць Снігурівки, що в Миколаївській області.

Це не околиці Марфополя. Просимо з обережністю ставитися до інформації, яка поширюється, якою б радісною вона не була, — відзначають аналітики.

Водночас за непідтвердженими даними ЗСУ вдалося звільнити село Марфополь, що в Запорізькій області.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на запорізькому напрямку можна спостерігати збільшення оборонних споруд противника та панічні настрої серед колаборантів.

Щодня сили оборони завдають від 30 до 40 різних ударів по об’єктах противника. За словами військового експерта Грабського, такі дії українських військових вже можна кваліфікувати як наступ.