Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Виплати можуть початися вже у травні: для українців озвучили важливу інформацію

Виплати можуть початися вже у травні: для українців озвучили важливу інформацію

Виплати можуть початися вже у травні: для українців озвучили важливу інформацію

Ілюстративне фото

Травень 2023 року може стати важливим для українців, які постраждали від війни, оскільки це може бути перший місяць, коли їм нарахують компенсацію за частково чи повністю зруйноване житло російськими окупантами.

Зараз процес збору та уточнення інформації про руйнацію житла чи його пошкодження є в процесі. Громадами вносяться дані в реєстр, оскільки саме місцеве самоврядування має уявлення про масштаби руйнувань.

“Всі українці, які ще не подали заявку через “Дію” чи в ЦНАПах про пошкоджене чи зруйноване житло, можуть це зробити”, – підкреслила народна депутатка Олена Шуляк.

як отримати компенсацію за зруйноване житло
Інструкція як отримати компенсацію за зруйноване житло

Варто відзначити, що в громадах будуть діяти спеціальні комісії, які допомагатимуть населенню та реагуватимуть на звернення, проте вони не впливатимуть на те, хто та коли отримає компенсацію, а також не несуть відповідальності за суму виплат, яка буде зазначена в сертифікаті. Загалом, такі комісії будуть сконцентровані на вирішенні організаційних питань.

Отже, українці, які постраждали від війни та їхні житлові приміщення були пошкоджені, можуть потенційно отримати допомогу у травні 2023 року. Залишайте заявки та отримуйте компенсацію за пошкодження житла від російських окупантів.

Раніше журналісти Inform.zp.ua писали, як отримати компенсацію за зруйноване житло в Запоріжжі можна через спеціальні органи. Подання заяви про надання компенсації здійснюється незалежно від місця проживання фізичної особи або місцезнаходження юридичної особи.

Нагадаємо, сьогодні вранці окупанти накрили вогнем Запорізьку область. Під вогнем противника опинилися Пологівський та Василівський райони. Використовували авіаційні ракети та безпілотники.