Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Олександр Коваленко: “Фейк про штурм ЗСУ ЗАЕС росіяни поширювали з метою ядерного шантажу”

Олександр Коваленко: “Фейк про штурм ЗСУ ЗАЕС росіяни поширювали з метою ядерного шантажу”

Олександр Коваленко: “Фейк про штурм ЗСУ ЗАЕС росіяни поширювали з метою ядерного шантажу”

Александр Коваленко

Українські військові у жовтні 2022 року намагалися відбити у російських окупантів Запорізьку АЕС. Британська газета Times пише, що в ніч на 19 жовтня близько 600 українських військових на 30 катерах з великокаліберними кулеметами, гранатометами MK-19 і протитанковими засобами спробували висадитися на лівий берег Дніпра.

Коли ЗСУ почали наближатися, росіяни з танків та артилерії почали обстрілювати українських військових, які перебували прямо на воді.

“Операція з 30 катерів, які ніхто не бачив”

Розглядається загальний концепт російської ІПСО, який почався з вкидання через NYT про розкритий план “контрнаступів” ЗСУ, а тепер через Times розповідають про якусь спецоперацію, що провалилася, зі звільнення ЗАЕС і Енергодару.

Отже, якийсь неназваний (все як ми любимо) “офіцер ЗСУ” розповів британським журналістам про те, як 600 спецназівців, на 30 катерах, форсували Дніпро та намагалися відбити ЗАЕС. Своєю чергою, окупанти їх зустріли потужним вогнем у відповідь і операція провалилася.

Нагадаємо, що росіяни фейк про штурм ЗСУ ЗАЕС почали розповсюджувати торік в рамках своїх спроб розгорнути чергову хвилю ядерного шантажу. Вони навіть зняли відео, на якому є кілька невідомих тіл, обличчя не показували.

Своєю чергою, тоді росіяни заявили про висадку десанту ЗСУ з баржі. Одну з барж, що дрейфувала по Дніпру, вони навіть розстріляли для показухи. А тут уже виявляється ціла флотилія із 30 катерів? Ви уявляєте собі цю операцію з 30 катерів, яких ніхто не бачив?

Власне, масштабна баталія… Десятки катерів, сотні спеців, а в результаті жодного відео і всього пара тіл, зважаючи на все, імітовані під ЗСУ. Але це знову зливають через західне ЗМІ. Для чого?

Річ у тому, що злив через Times є близьким зливом NYT, оскільки через нього ретранслюють російський наратив про те, що всі операції ЗСУ порушує Пентагон, а ЗСУ не мають “колосальних” збитків. Як банально, але це вже система.

Російська пропаганда системно розвиває свої IPSO через західні ЗМІ, збільшуючи охоплення аудиторії та зони поширення/впливу. Очевидно, що росія так намагається дезорганізувати Генштаб ЗСУ та наших партнерів напередодні контрнаступу.

Але, коли це розуміють десять, сотня в ці фейки та маніпуляції повірить. Наслідки цього може бути різноманітно-непередбачувані, за повної провини тих видань, якими здійснюється слив. Цікаво, а ці бездари готові відповідати?

Позиція експерта в рубриці “Блоги” може не співпадати з позицією редакції Іnform.zp.