Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Військові дрони Bayraktar з двигуном “Мотор Січі” транспортуватиме десантний корабель. ФОТО

Військові дрони Bayraktar з двигуном “Мотор Січі” транспортуватиме десантний корабель. ФОТО

Військові дрони Bayraktar з двигуном “Мотор Січі” транспортуватиме десантний корабель. ФОТО

Туреччина представить авіаносець TCG Anadolu, який буде призначений для перевезення бойових дронів Bayraktar.

Представники президента Туреччини Реджепа Ердогана повідомляють, що 10 квітня корабель TCG Anadolu буде включено до складу Збройних сил Туреччини.

На палубі TCG Anadolu може бути розміщено 10 вертольотів та 11 ударних безпілотників, а місткість ангару – 19 вертольотів та 30 БПЛА. Сам корабель має довжину 231 метр та ширину 32 метри. Він може рухатися зі швидкістю щонайменше 20,5 вузлів.

Розробляти TCG Anadolu почали у 2018 році. Вже 2022 року корабель почав проходити приймальні випробування. На його борту планують розмістити безпілотники Bayraktar TB3.

Нагадаємо, нещодавно безпілотний військовий дрон Bayraktar Akinci, який оснащений двигуном “Мотор Січі”, успішно виконав удар по меті в районі Синопу в Чорноморському регіоні. Район знаходиться за 140 кілометрів від його бази в провінції Текірдаг.

Як проходило випробування реактивного безпілотника-винищувача Kızılelma з українським двигуном від компанії Мотор Січ дивіться за посиланням.