Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Навіщо на окупованій території Запорізької області створили 19 військових адміністрацій

Навіщо на окупованій території Запорізької області створили 19 військових адміністрацій

Навіщо на окупованій території Запорізької області створили 19 військових адміністрацій

Илюстративное фото

7 квітня президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення військових адміністрацій у 19 населених пунктах Запорізької області.

За словами мера Мелітополя Івана Федорова, це робиться тому, що у великій кількості громад Запорізької області голови громад не виїхали з окупації. Також в окупації залишаються їхні команди.

Перші кроки деокупації будуть дуже важливими. Ми, як місцева влада, маємо у короткий термін відновити життєдіяльність, — сказав мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

Наразі відновлюються повноваження влади у тих громадах, які перебувають в окупації для налагодження життєдіяльності та планування перших кроків деокупації Запорізької області.