Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “Мега-окоп” вирили окупанти в Запорізькій області: як він виглядає

“Мега-окоп” вирили окупанти в Запорізькій області: як він виглядає

“Мега-окоп” вирили окупанти в Запорізькій області: як він виглядає

Окопы под Мелитополем

За супутниковими знімками вдалося виявити, що одна з ліній оборони росіян на окупованій території Запорізької області безперервно простягається на відстань понад 70 км.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Крайні точки виявленого завдяки фотознімкам з супутника Sentinel-2 російського укріпрайону на заході знаходяться на околицях селища Семенівка. Це приблизно дев’ять кілометрів від центру Мелітополя.

Траншея на территории Мелитопольского района. 04.04.2023. фото со спутника Sentinel-2

На сході крайня точка зведених фортифікаційних споруд російських військ знаходиться в полі за межами селища Маринівка Приморського району.

Укрепрайон на территории Приморского района. 04.04.2023. фото со спутника Sentinel-2


Аналіз супутникових даних вказує, що будівництво цієї лінії оборони стартувало в перших числах вересня 2022 року.

Укрепрайон на территории Приморского района. 04.04.2023. фото со спутника Sentinel-2

Рити траншею окупанти почали одночасно з двох напрямків і станом на 18 жовтня мега-окоп вже був готовий. Його безперервна довжина сягає 70 кілометрів.

Перші окопи біля селищ Маринівка та Семенівка, 05.09.2022. Фото з супутника Sentinel-2
Укрепрайон на территории Приморского района. 04.04.2023. фото со спутника Sentinel-2


Для порівняння: довжина цієї лінії оборони в 70 км — це майже третина протяжності Запорізької області зі сходу на захід (205 км) і приблизно дорівнює відстані, наприклад, від Херсона до Миколаєва або ж від Відня до Братислави.

Длина окопа на снимках спутника Sentinel-2, 04.04.2023
Як писав раніше Inform.zp.ua, російські військові збільшили кількість “зубів дракона”, які транспортують до Запорізької області. Крім того, запустили на бетонні заводи з виробництва так званих «зубів» у Маріуполі.