Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Візит Зеленського до Запоріжжя: де побував президент

Візит Зеленського до Запоріжжя: де побував президент

Візит Зеленського до Запоріжжя: де побував президент

Президент України Володимир Зеленський 27 березня з робочою поїздкою відвідав Запоріжжя та передові позиції бійців ЗСУ в Запорізькій області.

Inform.zp.ua зібрав інформацію про всі місця, де побував президент у місті та області.

Передові позиції

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військових. Глава держави поспілкувався з військовослужбовцями та подякував їм за захист України.

Президента поінформували про оперативну ситуацію на відповідних ділянках фронту, забезпечення боєприпасами та технікою.

Маю честь сьогодні бути тут, поруч з нашими військовими. Дякуємо кожному нашому Воїну за захист України, нашого суверенітету, наших місць, наших дітей. Ми обов’язково здобудемо перемогу, – написав Зеленський у своїх соцмережах.

Володимир Зеленський також вручив військовослужбовцям державні нагороди. Захисники України отримали з рук Глави держави ордени Богдана Хмельницького III ступеня та » за мужність ” III ступеня.

Військові подарували президенту Коін, що є символом військового братства.

Командний пункт

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з роботою командного пункту оперативного угруповання військ «Запоріжжя».

Глава держави вручив ордени та медалі працівникам Служби безпеки України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Військовий госпіталь

Також президент відвідав військовий госпіталь, де проходять лікування українські військовослужбовці, поранені під час війни. Він поспілкувався з ними і вручив державні нагороди.

Зруйновані будинки в Запоріжжі

Зеленський оглянув будинки в місті, які постраждали від російської атаки 22 березня. Тоді ракети окупантів влучили у багатоповерхові житлові будинки.

Зустріч з главою МАГАТЕ

У Запоріжжі президент України зустрівся з Генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі. Вони зустрілися на території Дніпровської гідроелектростанції (Дніпрогес). Володимир Зеленський і Рафаель Гроссі ознайомилися з наслідками російських ракетних ударів по цьому об’єкту критичної інфраструктури, будівлі та енергетичне обладнання якого зазнали значних руйнувань.

Співрозмовники детально обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС. Глава держави подякував Генеральному директору МАГАТЕ за підтримку в питаннях, пов’язаних з гарантуванням безпеки об’єктів ядерної енергетики в Україні.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі двоє співробітників ДСНС отримали нагороди, які їм особисто вручив Президент України Володимир Зеленський.