Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Виплати за зруйновані квартири в Запоріжжі можна отримати за спеціальними категоріями: куди звертатись

Виплати за зруйновані квартири в Запоріжжі можна отримати за спеціальними категоріями: куди звертатись

Виплати за зруйновані квартири в Запоріжжі можна отримати за спеціальними категоріями: куди звертатись

Мешканці Запоріжжя, у яких житло було зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок ракетного обстрілу, продовжують подавати заявки на отримання матеріальної допомоги.

Сума допомоги становить 10 тисяч гривень щомісяця на одне домогосподарство, починаючи з місяця, у якому сталася руйнація.

Про це повідомили у Запорізькій міській раді.

Крім того, мешканці Запоріжжя, які належать до пільгових категорій (особи з інвалідністю І, ІІ та ІІІ груп, сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю, багатодітні сім’ї, одержувачі житлових субсидій або пільг на оплату житлово-комунальних послуг), можуть отримати адресну матеріальну допомогу .

На даний момент було подано 22 звернення, і 10 осіб уже отримали виплати на загальну суму 150 тисяч гривень.

Запорожці, у яких житло було зруйноване або непридатне для проживання, можуть стати на облік як внутрішньо переміщені особи.

На даний момент цей статус набули 365 мешканців обласного центру, які подали заяви на призначення допомоги на проживання.

Розмір допомоги становить 3000 гривень щомісяця для дітей та осіб з інвалідністю та 2000 гривень щомісяця для інших осіб.

Для отримання статусу ВПО та отримання допомоги жителям постраждалих будинків потрібно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем фактичного проживання. При собі потрібно мати паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків, номер банківського рахунку та акт обстеження квартири (будинку).

Нагадаємо, фахівці комунального підприємства «Запоріжремсервіс» розпочали підготовку до «консервації» пошкоджених елементів багатоповерхового будинку на вулиці Незалежної України, 67. Будинок було пошкоджено внаслідок ворожого ракетного удару 2 березня.