Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Запорізький військовий загинув у бою під Бахмутом

Запорізький військовий загинув у бою під Бахмутом

Запорізький військовий загинув у бою під Бахмутом

Иллюстративное фото

Військовий родом із Запоріжжя загинув у бою з окупантами біля села Білогорівка під Бахмутом Донецької області. Воїну було 38 років.

Сержант Дмитро Чирва, позивний козирний, загинув 16 серпня 2022 року. Він народився в Запоріжжі. Закінчив школу № 100. Потім навчався в Запорізькій державній інженерній академії. Працював керуючим у сфері будівництва та ремонтів. Цікавився сучасними технологіями, любив музику. Захоплювався своїм містом і його історією. Пишався, що походить з роду козаків. Був дуже товариським і артистичним.


З початком повномасштабного російського вторгнення чоловік приєднався до лав 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ. Обіймав посаду стрілка. У складі свого підрозділу брав участь в обороні Київської, Луганської та Донецької областей.

“Дмитро був надзвичайною людиною, таких часто називають Воїнами Світла. Чесний, відвертий і сміливий. Завжди прагнув до справедливості і правди. Одна з його улюблених фраз: «Люди як кораблі – одні гниють на мілині, а інші виходять в море навіть у шторм». Коли в країні почалася повномасштабна війна, він, не вагаючись, пішов до найближчого військкомату. Сміливий боєць і командир, який завжди дбав про своїх побратимів. Про себе говорив: «Я не військовий, Я воїн. А це різні речі”. І це дійсно було так. Він був нащадком своїх легендарних прадідів-запорізьких козаків. Справжнім героєм і справжнім воїном. Відсутність значного військового досвіду не заважала йому до останнього подиху гідно воювати з окупантами», – розповіли близькі друзі.

Захисника поховали в місті Городенка Івано-Франківської області, де він прожив кілька місяців до вторгнення. У Дмитра залишилися син і дочка.