Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Бердянець Євген Малолєтка став фотографом року за версією The Guardian

Бердянець Євген Малолєтка став фотографом року за версією The Guardian

Бердянець Євген Малолєтка став фотографом року за версією The Guardian

Евгений Малолетка

Фотографа Євгена Малолітку визнали найкращим за версією видання The Guardian. Він працював кореспондентом для Associated Press на Донбасі, а на початку повномасштабної війни вирушив висвітлювати ситуацію в Маріуполі.

Про це повідомляє видання The Guardian.

На початку 2022-го Малолєтка був у Казахстані, де висвітлював антиурядові протести. Однак на тлі новин про підготовку російського вторгнення вже в середині січня він повернувся до Харкова і працював кореспондентом для Associated Press у Донбасі.

Пізніше Малолєтка разом із відеожурналістом Мстиславом Черновим та продюсером Василісом Степаненком вирушили до Маріуполя та стали єдиними представниками міжнародних медіа, які працювали у місті.

Команда документувала руйнування, роботу лікарів у лікарнях, жертви цивільного населення. Найбільший резонанс викликали кадри, зняті 9 березня у зруйнованого після російських обстрілів пологового будинку. Протягом 20 днів команда фіксувала злочини Росії, але змушена була виїхати через те, що окупанти почали розшукувати фотографів.

Після Маріуполя Євген продовжив роботу у гарячих точках: у Харкові, Ізюмі, Херсоні.
Євген Малолєтка — український фотокореспондент, який набув широкої популярності фоторепортажем про блокаду Маріуполя під час повномасштабного вторгнення Росії до України у березні 2022 року.

Лауреат 2022 року міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ). А також разом із журналістом та фотографом Мстиславом Черновим стали лауреатами премії імені Георгія Гонгадзе.