Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » На Запорізькій АЕС встановлюють мобільні котельні

На Запорізькій АЕС встановлюють мобільні котельні

На Запорізькій АЕС встановлюють мобільні котельні

Для захисту критичних систем від холоду на Запорізькій атомній електростанції встановлюють мобільні котельні.

Про це повідомляє МАГАТЕ.

Мобільні дизельні котельні потужністю 1–3 МВт встановили на один із енергоблоків, а інші – у різних місцях на майданчику станції. МАГАТЕ не уточнює, хто саме встановив котельні – українська чи російська сторона.

На станції продовжуються роботи з випробування та введення в експлуатацію мобільних котелень на дизельному паливі, які мають запобігти замерзанню критичних систем ЗАЕС у зимовий період та забезпечити обігрів робочого середовища для його персоналу, – йдеться у звіті МАГАТЕ.

Крім того, на Запорізькій АЕС працюють 20 дизель-генераторів, які спрацьовують у разі, якщо на станції немає електроенергії для власного харчування.

Як писав раніше Inform.zp.ua, французький президент Еммануель Макрон заявив, що існує угода про виведення важкого озброєння із Запорізької АЕС. Зараз із цього питання ведуться переговори.